Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Welt: Немските десни призоваха Крим да се признае за “изначално руски”

Публикувано от:

Основните кандидати за изборите за Бунтестага от партия “Алтернатива за Германия” Александър Гауланд и Алис Вайдел призоваха за отмяна на санкциите против Русия и признаване на присъединяването на Крим за законно, пише Die Welt. По думите на Гауланд санкциите са “политическа грешка” и “изначално руският Крим” не може да бъде върнат на Украйна, цитира Ино.ТВ

Представителите на  “Алтернатива за Германия” призоваха за “завой в политиката против ляво-зелената тенденция”, носител на която е сегашният канцлер Ангела Меркел, пише немското издание Die Welt.

Според автора Гауланд иска отмяна на санкциите против Русия и да се “разбере политиката на Владимир Путин”. “Санкциите – те винаги са грешка, те са политически некоректни. И те няма да върнат и педя от кримските земи. Крим – това е изначално руска територия и тя не може да бъде върната на Украйна”, заяви немският политик.

След разпада на Съветския съюз Западът пропусна възможността “да изгради единен свят с Русия”. “За нас, германците, винаги са били благоприятни добрите отношения с Русия”, заключи партийният лидер.