Washington Post поразен: Руснаците наистина искрено подкрепят Путин

Американското издание Washington Post реши да провери дали наистина руснаците толкова силно подкрепят Путин и за тази цел проведе социологическо проучване в Москва. Резултатите се оказали поразителни за американската медия – както социолозите от Pew Research, така и журналистите се убедили „с очите си“ в почти единодушната и искрена подкрепа на руския президент, както и в това, че за руснаците да „подкрепят Путин“ е равносилно на това да „подкрепят Русия“.

Американският журналист Майкъл Бирнбаум решил да изясни доколко са честни „високите рейтинги на Путин в реалния живот“ и няколко часа съпровождал социолога, провеждащ проучването в Москва.

„Това проучване показа, че преобладаващото мнозинство от руските граждани наистина подкрепят Путин“, пише Washington Post. Според журналиста руският президент „вече е нещо повече от политик“ и затова „да бъде попитан някой руснак дали одобрява Путин е все едно да му бъде зададен въпросът дали одобрява Русия“.

Изданието дава пример с отговора на 20-годишен младеж, който еднозначно назовава подкрепата си към Путин без изобщо да споменава други политици. „Сякаш от негова гледна точка Путин се намира някъде над всичко това“, пише още журналистът.

error: Съдържанието ни е авторско!