The Voice of America: Година след Майдана украинците се чувстват като в капан

The Voice of America: Година след Майдана украинците се чувстват като в капан

Публикувано от:

Година след началото на протестите на Майдана много украинци се чувстват като в капан заради липсата на необходимите реформи и дългоочаквани промени в живота на страната, пише The Voice of America, цитиран от РИА Новости.

Раздразнението и разочарованието на бившите протестиращи и роднините на загиналите в безредиците граждани са свързани не само с това, че досега не са открити виновниците за жертвите сред мирното население. Хората са разочаровани и от това, че обещаваните реформи не са осъществени.

„Това е ужасна страна. Тук няма никакви възможности, и нищо не се случи – останаха същите хора и същите проблеми”, цитира изданието думите на млада журналистка от Днепропетровск.

Не вдъхва оптимизъм на гражданите и фактът, че президентът Петро Порошенко и премиерът Арсений Яценюк  досега не успяха да създадат коалиция в парламента, въпреки че изборите се проведоха още на 26 октомври, пише още The Voice of America. „Задкулисните политически търгове” ни карат да си спомним тайните сделки, които се практикуваха в украинската политика и по-рано, отбелязват от изданието.