VIII Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“

Вчера в НЧ „Искра“ в гр. Казанлък с подкрепата на фонд „Русский мир“ се състоя заключителният етап на VIII Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, до който бяха допуснати  около 250 млади таланти от всички краища на страната.

Участниците бяха приветствани от Секретаря на община Казанлък Ваня Иванова, от Съветника по културните въпроси към Посолството на РФ в България Анастасия Кабанова и от Главния секретар на Национално Движение Русофили Кристина Иванова. Официален гост на Фестивала беше също така и врид на представителството на Россътрудничество в България Тимур Дудаев. Анастасия Кабанова прочете поздравителен адрес от Посланика на РФ в България Елеонора Митрофанова. Поздравителен адрес беше получен и от Изпълнителния директор на фонд „Русский мир“ Владимир Кочин, който беше прочетен от Кристина Иванова.

Участниците се състезаваха в четири категории: поезия, песен – индивидуално изпълнение, песен – колективно изпълнение и танци в различните възрастови групи.

Наградите на победителите бяха връчени от Председателя на Национално Движение Русофили Николай Малинов, Съветника по културните въпроси към Посолството на РФ в България Анастасия Кабанова и врид на представителството на Россътрудничество в България Тимур Дудаев.