Townhall: За хакването на пощата на демократите Путин е достоен за Пулицър

Townhall: За хакването на пощата на демократите Путин е достоен за Пулицър

Публикувано от:

Ако руските хакери наистина са разбили електронната поща на Националния комитет на Демократическата парти по заповед на Кремъл, то Владимир Путин е достоен за наградата Пулицър, пише Townhall, цитиран от Ино.Тв. Та нали The New York Times я получи за публикуването на информация за войната във Виетнам, до която изданието е получило достъп по незаконен път. Американският народ тогава е имал правото да знае тайните на правителството, и сега също има правото да знае за „отвратителните“ дела на демократите.

„Историята с откраднатите електронни писма на Националния комитет на Демократическата партия е твърде добра, за да бъде истина“, пише Townhall.  Цяла година Бърни Сандърс твърди, че неговата партия сама е спъвала предизборната му кампания и несправедливо е лансирала Хилари Клинтън.

Сега е публикувано съдържанието на над 19 хиляди писма, което доказва, че старецът Сандърс е бил прав. „Картите бяха сменени, съдията имаше свой фаворит, играта беше нечестна“, пише изданието. За да се изключи Сандърс от сметките, демократите използваха дори факта, че той е атеист.

След публикуването на писмата привържениците на Клинтън изработиха нова партийна линия и пресата охотно я подхвана: за всичко е виновна Русия. По думите на ръководителя на предизборната кампания на бившия държавен секретар на САЩ руските хакери са разбили пощата на Националния комитет, за да помогнат на Тръмп. „Целта е да се смени темата. Да се отвлече вниманието на медиите от заговора на Националния комитет на Демократическата партия за саботиране на кампанията на Сандърс“, счита авторът на статията.

Townhall припомня, че през 1971 година The New York Times по незаконен път е получил достъп до секретни документи, в които имало информация за това, как САЩ са били въвлечени във войната във Виетнам. Вестникът оправдал действията си с „правото на народа да знае“ тайните на своето правителство.

„А нима народът няма право да знае за отвратителните схеми на Националния комитет на Демократическата партия, с които те саботират нечия предизборна кампания? Нима хората нямат право да знаят, че, отричайки обвиненията на Сандърс, ръководството на комитета е лъгало него, партията и цялата държава? Какво е знаела Клинтън за съпричастността на (Деби, шеф на комитета) Шулц към мошеничеството по време на предизборната кампания и кога тя е разбрала това?“, пише изданието.

Townhall отбелязва, че за публикуването на документите за войната във Виетнам The New York Times е получил наградата Пулицър. „Ако руснаците са допринесли за това и са съдействали американският народ да разбере за антидемократичните дела, които се творят в Националния комитет на Демократическата партия, то те заслужават подобно признание. Според стандартите на The New York Times , Путин заслужава наградата Пулицър“, счита авторът.

Изданието отбелязва, че САЩ трябва да пресекат опитите на други държави, включително и на Русия, да се намесват в хода на президентските избори. Струва си обаче, да се помни, че именно Америка след края на студената война започна “в името на демокрацията“ да сваля неугодните й режими и правителства и да подкрепя „цветните революции“.

Така че Townhall не е изненадан от това, че сега Русия, Китай, Египет и дори Израел затварят свързаните със САЩ НПО-та и се опитват да разбият сайтовете на американските организации:

„Ние бяхме първите „експерти“ в тази игра. Но сега и другите знаят как се играе. Каквото посееш, това и ще пожънеш“.