The Telegraph: Присъединяването на Донбас към Русия е единствен изход от украинската безизходица

Британското издание The Telegraph нарича ситуацията в Украйна огромен провал за Запада, обусловен от немарливостта на Европа. В публикацията на тази тема се казва, че Русия отива към победа в тази партия, а Европа и САЩ неминуемо губят.Авторът счита, че трагедията от разкъсването на Украйна на части е следствие от „високомерния” стремеж на ЕС да получи тази територия в своята „империя” и този стремеж е подкрепян от САЩ.

„За това Западът се радваше да наблюдава как проруският украински президент беше свален по време на държавния преврат в името на все още неизвестна марионетка, удобна на ЕС” – пише Кристофър Букър.

Той също така отбелязва, че желанието на жителите на Крим да отидат под управлението на Москва е напълно очаквано, тъй като алтернативата била „ някаква причудлива форма на правителство в разположения далеч Брюксел, която те така и не се научиха да разбират”.

Букър счита, че след няколко години гражданска война Западът се „оказа толкова унизително безпомощен, както винаги”, че сега няма понятие какво да прави с хаоса, за чието образуване сам помагаше.

Авторът на публикацията обобщава, че сега единственият изход от безизходицата е присъединяването на Източна Украйна към Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ

error: Съдържанието ни е авторско!