The Sun: Руснаците имат свръхсекретни подводници, нямаме шанс!

На британските острови отново се надига паника. Поредната история на ужасите за Русия се появи на страниците на таблоида The Sun. Позовавайки се на доклад на специализиран институт за стратегически изследвания, изданието разказва за новите руски ядрени подводници, предаде Regnum.

„НАТО няма никакъв шанс срещу руския свръхсекретен флот, който ще бъде непобедим при Трета световна война. Руските ядрени машини на смъртта са неуловими и непобедими. Това нееднократно се съобщава във Великобритания“, бие тревожно камбаната кореспондентът на таблоида Марк Ходж.

„Путин разполага с неголяма, но много мобилна и мощна група подводници, способни да пуснат ядрените си ракети и торпеда към всяка точна на света. Путин ще възстанови Русия като основен играч на световната арена, дори след разпадането на СССР. Днес патрулните подводници на Путин могат да се открият където и да е. И което е особено неприятно, те дежурят около базите на кралския британски флот Фаслейн в Шотландия“, пише още той.

Според информация на журналиста, взета от доклада на Центъра за стратегически и международни изследвания (Center for Strategic and International Studies — CSIS), Русия „строи голям брой подводници, способни да се потопят на дълбочина няколко хиляди метра“.

„Не е нужно човек да има голяма фантазия, за да си представи за какво могат да бъдат използвани тези машини за транспортиране на ядрени заряди. Към това трябва да добавим, че новите ядрени подводници на руснаците се движат на практика безшумно и са оборудвани с всички най-съвременни средства за защита, позволяващи не само подводницата да остане невидима за противника, но и да парализира всички негови системи“.

„Това е най-скритата част от подводния флот на Русия, – уверява Ходж. — Тя дори не е под командването на ВМФ, а се управлява от специална група хора в Министерството на отбраната на Русия“.

error: Съдържанието ни е авторско!