The Nation: Западните журналисти забравят за обективността, когато пишат за Русия

Американското списание The Nation обвини западните и американските медии в пренебрегване на принципите на обективност, когато става дума за Русия. Това твърди на 5 юли в електронната версия на списанието в публикация, в която журналистът от изданието Джеймс Карден оценява работата на своите колеги твърде негативно.

Той обвинява американските медии, че си позволяват да тиражират факти, които не съответстват на действителността. Според него, лидер по недостоверна информация в публикациите за РФ, според автора, е вестник The Washington Post.

„Ако има страна в света, за която медиите пишат дори без да се съобразяват с базовите стандарти за журналистиката, то това е Русия. Само през последния месец правителството на РФ е обвинявано за взлом на базата-данни на Националния комитет на Демократическата партия, в организация за излизане на Великобритания от ЕС, поддръжка на кандидатурата на Доналд Тръмп и много друго”, пише Карден.

Журналистът осмива спекулациите в британските медии на тема специално провокираните от Москва сблъсквания между руски и английски футболни запалянковци. Според британските медии това е направено с цел дисквалифициране на английския национален отбор.

„Дезинформацията, с която се занимават нашите медии, заплашва възможността за някакво затопляне на отношенията между САЩ и Русия и поставя двете ядрени свръхдържави в курс на застрашаваща катастрофа”, пише Карден.