Sun: Русия ще изпрати в Сирия самолетоносач, за да приключи с ИД

Руският президент Владимир Путин е готов да изпрати тежкият самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ в Средиземно море за борба с Ислямска държава, съобщава британският таблоид Sun, цитиран от RT.

На борда на кораба ще бъдат базирани 30 изтребители и хеликоптери, които могат да изиграят много важна роля за окончателната победа над ИД. Руският лидер взе това решение след терористичните атентати в Бангладеш и в Ирак, твърди изданието.

Както пишат руските медии, „Адмирал Кузнецов“ с водоизместимост 55 хил. тона ще се намира в региона от октомври до януари. Когато крайцерът пристигне в Средиземно море, той ще установи връзка с наземните бази на Русия в Сирия. На борда на кораба ще има базирани 15 изтребителя Су-33, 15 изтребителя МиГ-29 и 30 щурмови хеликоптера.

Въздушните удари на силите на коалицията, включително британските и американските ВВС, вече значително разклатиха позициите на „Ислямска държава“. И сега много хора се надяват, че руската операция ще помогне „окончателно да се приключи с това, което е останало“ от терористите, коментира Sun.

Неотдавна иракските военни освободиха Ел-Фалуджа — първият град в Ирак, който бе завзет от екстремистите. Силите на ИД забележимо се изчерпват, терористите трудно свързват двата края и с най-нечовешки способи се опитват да разкрият шпионите в редиците си.

error: Съдържанието ни е авторско!