Стенд Госкорпорации "Росатом" на уральской международной выставке "ИННОПРОМ-2010".

Стенд Госкорпорации "Росатом" на уральской международной выставке "ИННОПРОМ-2010".

Standard&Poor’s повиши кредитния рейтинг на „Атоменергопром“

Публикувано от:

На 22 септември 2016 г. Международната рейтингова агенция Standard&Poor’s потвърди дългосрочния рейтинг на руската компания АО “Атомен енергопромишлен комплекс” (“Атоменергопром”), част от руската държавна корпорация “Росатом” на ниво ВВ+. Рейтингът на самостоятелния кредитен профил на “Атоменергопроект” пък бе повишен от BB на ВВ+. Заедно с това бе променена и прогнозата за рейтинга от “Негативен” на “Стабилен”.

В момента рейтингът на “Атоменергопром” се намира на максимално възможно суверенно ниво и съответства на кредитния рейтинг на Русия (ВВ+, прогноза – “Стабилен”). Положително влияние върху кредитоспособността на компанията, според рейтинговата агенция, оказва вертикално интегрираният бизнес модел и гарантираният монопол в сферата на гражданската ядрена индустрия в Русия, значителният поръчков портфейл и стабилното финансово състояние.

АО “Атоменергопром” е интегрирана компания, която консолидира гражданските активи на руската ядрена индустрия. “Атоменергопром” осигурява пълния цикъл на производството в сферата на ядрената енергетика – от добива на уран до строителството и АЕЦ и изработването на електроенергия. Компанията отделя особено внимание на повишаване на качеството на продукцията, на внедряването на иновационни технологии и екологичен мениджмънт. Компанията обединява много водещи предприятия в индустрията. “Атоменергопром” има уникален опит, натрупан от целия спектър на технологиите от ядрения горивен цикъл и строителството на АЕЦ. Този огромен опит е основа за лидерството й на световния пазар на ядрени технологии.