Save Donbass people

Save Donbass people

Публикувано от:

Съвсем наскоро научих за един необикновен човек и се свързах с него. Той не е многословен, но и няма нужда да разказва за себе си, по делата му ще познаете за какъв човек става дума. Казва се Алексей Смирнов. Той е актьор и режисьор от Москва, а откакто върви войната в Източна Украйна е доброволец. Но не доброволец, който отбранява и стреля, а който помага на хора в беда с хуманитарни помощи и превоз. Алексей има екип от други доброволци, с общи усилия те помагат на страдащи от войната деца, жени и възрастни в Донбас.

Както разказва Алексей, всичко започна преди няколко месеца, когато той организира общност от доброволци, които денонощно помагат на украинските бежанци. Хората в Донбас, а и в Русия наричат Алексей Смирнов и неговите другари – Ангели-спасители.

Всеки ден тези ангели превозват деца и жени от територията на размирен Донбас до Русия. Освен това, те носят храна, медикаменти и пари на хората, които са подали сигнал за помощ.

Алексей Смирнов е създал система, чрез която всеки нуждаещ се може да се обърне за помощ чрез интернет. Страдащите от войната в Донбас лесно намират Алексей и неговите помощници посредством социалните мрежи. Освен профил във Фейсбук и vk.com, доброволците имат официален сайт podobstrelom.ru, на който е публикувана информация за дейността им, а също и банкови сметки, на които всеки желаещ може да помогне, като изпрати средства.

На сайта ПОДОБСТРЕЛОМ (под обстрел) има десетки клипове, които доброволците заснемат по време на мисиите си. Тези видеа са доказателство за тяхната ефективната и безкористна работа.

Преведох информацията от сайта, за да ви запозная по-обстойно с Алексей и неговата кауза. Предвид нашето желание и писмата на читателите ни, които също искат да помогнат, предоставям на вашето внимание един сигурен начин, чрез който наистина може да помогнете и да бъдете спокойни, че вашата помощ ще стигне до бедстващите деца, жени, възрастни и инвалиди в Донбас. Моля всеки, който следи за ситуацията в Източна Украйна, който е съпричастен към трагедията на хората в Донбас и иска да помогне, нека се присъедини към тази хуманна кауза.

А сега преди да се запознаете със съдържанието на сайта и мисията на Алексей, искам да се обърна към всеки, който чете тези редове, да отдели малко от времето си и подробно да се запознае с информацията, която предоставям. Също така, моля всеки, който е съпричастен към тази ужасна трагедия и страданието на тези хора, да помогне с каквото може.

За Ангелите-спасители и Алексей:

ПОДОБСТРЕЛОМ (под обстрел) – podobstrelom.ru

Как работим

Ние носим храна, вода и медикаменти на адреси във всеки дом на територията на Донбас. На всички желаещи да напуснат зоната на военни действия предоставяме брониран транспорт за евакуация.

Раздаваме мобилни телефони и СИМ-карти, също така помагаме на бежанците да се адаптират в Русия. През първите дни ги настаняваме в почивни станции, а след това им предоставяме настаняване в семейства. С други думи, ние разполагаме с база от добри хора, които имат готовност да приемат в домовете и семействата си бежанци от Украйна. Всички тези хора са наши доказани приятели.

Предвид това, че ние не разполагаме с фондация и не се финансираме от други източници, освен обикновените хора, които се отзовават да помогнат, ние постоянно имаме нужда от помощ.

Хуманитарна помощ

Благодарение на добри хора, доброволци, сме организирали пунктове за сбор на хуманитарни помощи, където всеки може да занесе или изпрати храна, дрехи и медикаменти за бежанците.

Пари

Почти всеки ден ние изпращаме автобуси от Ростов в Централни региони на Русия в пунктове за временно настаняване на бежанци. Всеки такъв автобус за превоз на бежанци от Украйна в Русия ни струва 75 000 рубли. Всеки автобус превозва по 50 спасени животи.

В тази беда, когато убиват нашите братя, живеещи в съседната страна, ние трябва да бъдем готови да проявим смелост, да поемем отговорност и да им помогнем.

За нас

Ние не сме фондация, организация, юридическо лице. Ние сме просто хора, които не могат да останат безразлични към страданията на деца, озовали се в трудни условия на живот по време на военната криза в Украйна. Нашата цел е само да помогнем на тези деца. Всички събрани средства използваме за храна, дрехи, медикаменти и легла.

Също така, събираме средства за евакуация на страдащите от ударите на войната деца, чиито родители ни се обаждат всеки ден, всеки час с молба да спасим децата им. Ние помагаме на бедстващи семейства, на възрастни хора и инвалиди.

Трудно е да си представим, че в наше цивилизовано време могат да страдат, умират обикновени и беззащитни хора, такива като нас. В продължение на месеци в Украйна стотици деца се намират в бедствено положение и се нуждаят от помощ. Ние имаме сили и възможност да им помогнем.

Алексей Смирнов: «Въпреки примирието в Източна Украйна, обстрелите не спират и мирното население продължава да страда. Хората стоят без светлина, комуникации, храна и вода. Убеден съм, че ние трябва да се обединим и да спасим колкото се може повече хора».

По последна информация от Алексей, обстрелите стават все по-чести и по-ожесточени. Все повече загиват мирни граждани, а това означава, че все повече имат нужда от помощ и да бъдат евакуирани от зоната на конфликта. Стотици са останали без дом, топлина и храна. Някои хора, сред тях много пенсионери и ветерани нямат къде да отидат и буквално остават в разрушените си домове, чакат края (каквото и да означава това)…

„Первый канал“ разказва за Алексей Смирнов и доброволците:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=iispAtSnmtE[/embedyt]

Ситуацията в Донбас:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=izjSKXFKKJo[/embedyt]

Послание от Алексей:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=CMOK7JYwar4[/embedyt]

Начини за изпращане на средства:

httppodobstrelom.ru

Послание на хората от Донбас:

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=FrJqObiOFm0[/embedyt]