NI разказа от какво руско оръжие трябва да се безпокои НАТО, освен от „Армата”

Макар руският танк Т-14 да е най-известният представител на семейството „Армата”, серията включва типа 28 бойни машини, включително „Терминатор 3”, от която НАТО следва сериозно да се опасява, пише експертът Дейв Маджумдар в американското издание The National Interest, цитирано от РИА Новости.

„Представители на производителите на тази нова машина не разкриват подробности, освен факта, че тя се базира на шасито на „Армата”, се отбелязва в публикацията.

Според изданието, предходните версии на бойната машина за поддръжка на танкове (БМПТ) се базираха върху шаси на Т-72. „В най-добрия случай обаче сравнението може да се нарече лошо”, пише авторът.

National Interest отбелязва, че „Терминатор-3” (както и „Терминатор” 1 и 2) са създадени за поддръжка на танковете в боя против бронираните машини и против пехотата в труднодостъпна местност.

„Терминатор-3” ще има като на Т-14 шаси, сензори, броня и система за активна защита. Той вероятно ще бъде снабден със съвременни противотанкови ракети и автоматично оръдейно въоръжение. Може със сигурност да се предположи, че тази машина ще бъде значим противник на бойното поле”, обобщава изданието.

error: Съдържанието ни е авторско!