NI нарече впечатляващи успехите на руската авиация в Сирия

Руските ВВС, участващи в операцията срещу ИД в Сирия, изглежда са съвсем близо до осъществяване на теоретично максималния брой излитания за 32 бойни самолета с фиксирано крило, пише военният експерт Дейв Маджумдар в списание The National Interest, предаде РИА Новости.

По-рано официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че интензивността на руските самолети в Сирия съществено се е увеличила. „През изминалото денонощие Су-34, Су-24 и Су-25СМ са изпълнили 88 бойни полета по 86 обекта на терористичната инфраструктура в провинциите Рака, Хама, Идлиб, Латакия и Алепо“, каза той.

Най-оптимистично настроените американски военни в началото на операцията в Сирия прогнозираха, че руските самолети ще достигнат средната норма на американската авиация за три полета на самолет в денонощието, тоест да изпълнят общо 96 излитания. Същевременно повечето чиновници във ВВС предсказваха около 20-24 полета, пояснява Маджумдар.

Той прави уговорката, че не известно дали разузнаването е посочило по-голям брой цели от 86 за атакуване и унищожаване на територията на ИД.

Според експерта, подобни показатели демонстрират, че руските военни сили „са се възстановили след практически пълното разпадане в средата на 1990-те години веднага след разпадането на СССР.

error: Съдържанието ни е авторско!