NI: Германският танк „Леопард” би имал проблеми в сражение с „Армата”

Германският боен танк „Леопард 2А7“ не може да удържи победа над руския Т-14 „Армата”, твърди американското издание The National Interest, предаде РИА Новости.

„Леопард 2А7“, разработен от немската машиностроителна компания Krauss-Maffei Wegmann, е най-добрият боен танк в света, пише изданието, отбелязвайки, че танкът е добре конструиран, макар „това да не е евтин“.

Ако пренебрегнем нищожните шансове и допуснем условно, че руският танк се срещне някога с германската машина на бойното поле, то „Леопард“-ът би се натъкнал на някои проблеми, пише авторът на публикацията Дейв Маджумдар.

„Независимо че „Леопард“-ът като цяло е абсолютно равностоен на съперника си „Армата”, той не е снабден с нужните боеприпаси, за да победи Т-14”, се казва в материала.

Тъй като боеприпасите за „Леопард“-а се приготвят на основата на волфрамов карбид, а не на обеднен уран, в Бундесвера се съмняват, че техните снаряди могат да пробият бронята на най-новите руски танкове.

National Interest също така уточнява, че не винаги боеприпасите на германските танкове са в състояние да пробият дори бронята на Т-80 и Т-90.