New York Times разкри най-голямата слабост на Ердоган

Острите изявления, агресивните действия и постоянното самохвалство са станали част от имиджа на президента на Турция, но се оказва, че Ердоган въобще не е толкова безстрашен и дързък, както би му се искало, пише New York Times, цитиран от РИА Новости.

Както и другите авторитарни лидери, Ердоган прави всичко възможно, за да покаже на своите граждани „кой тук е господарят”.Той възобнови войната срещу кюрдските сепаратисти, постави под свой контрол голяма част от средствата за масова информация, принудително склони на своя страна военните и внуши на народа, че без него Турция не би била способна на каквото и да е, отбелязва авторът на статията.

Но, въпреки демонстрираната твърдост, Ердоган е просто страхлив и крайно уязвим – той не може да изтърпи дори и най-малката критика по свой адрес. За това говори красноречиво фактът, че към момента за „оскърбяване на президента” в Турция под отговорност са подведени близо 2000 души.

Създава се усещането, че Ердоган може „да бъде ранен” с всякакво грубо изказване по негов адрес. Освен това, причините за агресията на Ердоган не са само принципни. Сегашният президент на Турция е безмилостен и нетолерантен управител, който е доказал, че не вярва в демокрацията и е готов да върви срещу нея с всички възможни начини, прави извод авторът на статията.

error: Съдържанието ни е авторско!