National Interest разказа защо САЩ не трябва да започват война с Русия

САЩ разчитат, че технологичното предимство би им помогнало в случай на мащабна война, но текущата икономическа ситуация не позволява на Вашингтон да се въвлече във военен конфликт с държава като Русия, пише National Interest, предаде РИА Новости, цитирана от „Руски дневник“ .

Ако американските войски се опитат да нападнат Русия от Балтийско море, там ще ги чакат десетки противокорабни балистични ракети с голям радиус на действие, управляеми и безпилотниподводници, преносими зенитно-ракетни комплекси и крилати ракети. На Пентагона ще му се наложи да разгърне скъпоструваща военна кампания по вода и въздух, за да получи контрол над бойното пространство, пише „Нешънъл Интерестс“.

Дори и САЩ да успеят да постигнат това, американските военни ще срещнат друга трудност – за да окупират територията на най-голямата страна в света, ще трябват много средства. При това Русия разполага с достатъчна икономическа база, за да направи силите си съпоставими с тези на САЩ.

САЩ в момента се намират в най-тежкото си финансово положение от доста време насам. За последните 7 години американският дълг нарасна до нивото на дълга от времето на Втората световна война, при това на САЩ им се налага да вземат суми, които превишават целия им оборотен бюджет, за да изпълняват задълженията си. При тези условия САЩ не могат да тръгнат към конфликт с Русия, защото той би натоварил американските данъкоплатци с $3-5 трилиона за година, отбелязва изданието.

error: Съдържанието ни е авторско!