MMA боецът Джеф Монсън готов да влезе в руската армия, ако Русия бъде въвлечена във военен конфликт

MMA боецът Джеф Монсън готов да влезе в руската армия, ако Русия бъде въвлечена във военен конфликт

Публикувано от:

Роденият в САЩ MMA боец Джеф Монсън, който получи руско гражданство през миналата година, заяви, че е готов да се присъедини към редиците на руската армия, ако Русия е въвлечена във военен конфликт. Той направи това изявление по време на пресконференция в сряда в Екатеринбург, където той пристигна за дуел с Иван Щирков.

Монсън заяви, че Русия е неговият дом сега, той е готов да го защитава, и ако трябва да се случи военен конфликт с участието на Русия, той ще бъде готов да се присъедини към редиците на армията. Въпреки желанието му, той не може да бъде допуснат до армията, защото е твърде стар за военна служба.

Боецът с прозвище „снежен човек“ може да се похвали с рекорд от 84 битки (58 победи, 25 загуби, 1 равен мач) в смесени състезания по бойни изкуства. Той е два пъти победител по борба на световни първенства и е световен шампион по бразилско жиу-житцу.

Монсън е роден в Олимпия, щата Вашингтон, на 18 Януари 1971.

Сред многобройните татуировки по тялото си Монсън има две на руски език. На тях пише „Свобода“ и „Солидарност“ . Татуировките на сърп и чук (символ на бившия Съветски съюз) и червена и черна звезда също присъстват по тялото на Монсън.

В един от московските салони за татуировки миналата година Монсън направи татуировка, която върви по цялата дължина на лявото му бедро с образа на руския световно известен паметник „Родината-майка зове“. Паметникът, разположен в руския град Волгоград, е издигнат в чест на героичния подвиг на съветските войници в една от най-кървавите битки на Втората световна война, известна като битката при Сталинград, пише ТAСС.