Lada стават европейски автомобили

Lada стават европейски автомобили

Публикувано от:
АвтоВАЗ започва модернизиране на автомобилите с марка Lada, като идеята е те да бъдат адаптирани към европейските изисквания за екологичност. По-конкретно става дума за моделите Kalina, Granta и 4×4 (Niva), които вече ще отговарят на европейския стандарт Euro 6.
Към момента автомобилите, които се продават на вътрешния пазар отговарят на стандарта Euro 4, а тези, които се изнасят за Европа – на Euro 5. Според официална информация от завода производител, преминаването към Euro 6 ще бъде завършено през месец май тази година, пише Факти.
От АвтоВАЗ обаче трябва да решат и още един проблем. Както вече ви информирахме, според нормативните изисквания, влезли в сила на 1 ноември 2014-а, всички нови автомобили, продавани на територията на ЕС, трябва да са екипирани серийно с датчици за налягането в гумите.
Явно от Lada ще решат и този проблем, защото според изказванията на висши представители на марката, Lada се надява да експортира през 2015 година двойно повече автомобили. През миналата година са изнесени 52 000 возила. Идеята е тази година цифрата да нарасне до 100 000.