Lada представи най-скъпия си модел

Руският автомобилен гигант АвтоВаз представи най-ексклузивната и скъпа кола в историята си. Това е хечбекът Lada Kalina NFR, който ще бъде произведен в ограничена серия, пише investor.bg.

Цената на спортния автомобил започва от 820 000 рубли в Русия, което се равнява на малко над 20 000 лева.

Сумата е рекордна за стандартите на руския производител, но въпреки това се очаква, че Kalina NFR ще бъде разпродадена за изключително кратък срок.

От спортната модификация ще бъдат сглобени само 50 екземпляра, като това е минималната бройка, за да може руската марка да се сдобие с хомологация за състезателната версия на Kalina NFR (Need For Race – „жажда за състезания“).

Шосейният хечбек е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател със 140 к.с. и разполага с подобрени окачване, скоростна кутия и спирачки, както и с диференциал с ограничено приплъзване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди, а максималната скорост достига 210 км/час.

Моделът се отличава с по-спортен външен вид, както и с преработен интериор, в който един от акцентите е дигитално арматурно табло.

Lada Kalina NFR ще се произвежда само след предварителна поръчка от страна на клиента, като доставката отнема между 5 и 7 дни, сочи информацията на руското издание Journal.

От АвтоВаз вече обявиха, че планират да пуснат още по-мощна версия на модела – NFR Turbo, която ще разполага с около 180-200 к.с.

error: Съдържанието ни е авторско!