Il Giornale: Европа трябва да е безусловно с Русия без всякакви “ако” и „но”

Il Giornale: Европа трябва да е безусловно с Русия без всякакви “ако” и „но”

Публикувано от:

Русия е единствената страна, която води реална борба с тероризма в лицето на ИД и Европа трябва не да критикува Русия, а безусловно да се присъедини към нейните усилия, пише италианския коментатор Джампало Роси в Il Giornale.

„Реалността е такава, че Москва самотно води война против ислямския тероризъм. В Европа не трябва да остават никакви съмнения: трябва да се върви с Русия, без всякакви „ако” и „но”, пише журналистът. Според него, европейското общество все още споделя разпространяваните от западните медии и анализатори на твърденията, че руската операция в Сирия цели подкрепа на нейния лидер Башар Асад.

За Путин обаче унищожаването на терористичната групировка ИД е един от приоритетите на националната сигурност, защото това е „бомба със закъснително действие”, рискуваща да експлодира в Централна Азия и Русия, отбелязва анализаторът.

Според разузнаването, на страната на джихадистите се сражават хиляди граждани на Кавказ – грузинци, узбеки, туркмени, казаци – сред които има множество универсални бойци подготвени за партизанска война и за класическа война в редовете на редовна армия.