Global Times: С маневрите си руските Су-24 унизиха високомерните американци

Пилотите на двата руски самолета Су-24, които извършиха полет над кораба от ВМС на САЩ „Доналд Кук“, демонстрираха високи професионални умения при провеждането на тези крайно опасни маневри, пише китайското издание Global Times.

Американските военни са имали намерение да провокират Русия в Балтийско море, но вместо това бяха унизени от руските си колеги, се отбелязва в публикацията.

„САЩ сигурно са разярени“, пише изданието.

В известна степен бойните маневри на самолетите, прелетели над американския есминец,  са „въплъщение на Путин“, който нееднократно в продължение на много години изкусно отправя предизвикателство към Вашингтон.

„Реакцията му на високомерния натиск на Съединените щати помогна да се постигне асиметричен стратегически баланс между Русия и САЩ“, отбелязва Global Times.

Но едната несломимост не е достатъчна за Путин за изпълняването на ролята му на президент. Миналия четвъртък Путин проведе ежегодната си пряка линия. Руснаците изпратиха на президента си над 3 милиона въпроси, които касаеха потребителските цени, жилищата, корупцията, транспорта.

Руската икономика и животът на хората — това за Путин е „по-застрашаващо изпитание“. „Докато някои твърдят, че икономическите проблеми могат да ударят по репутацията на Путин и да поставят под заплаха политическата стабилност на Русия, други вярват, че Москва е достатъчно силна и не може да се прекърши, че ще мине и през тези лишения“, пише Global Times.

Военната мощ, която отдавна е символ на руската сила, сега играе по-важна роля.

„Трудно е напълно да се разберат Русия и Путин. Русия е тайна както за Изтока, така и за Запада. Нейната реална сила е съвсем друга — не е тази, която си мислим. И интересен остава въпросът: Путин ли придава облика на Русия или обратното“, пише в заключение Global Times.

error: Съдържанието ни е авторско!