G63 AMG 6×6 по руски

Винаги руснаците са изумявали с инженерните си решения, в които няма ограничения, и сега също правят това с тази шестколесна машина. Тя буквално кара Brabus G63 AMG 6×6 да изглежда като фина малка градска количка. Естествено цялата тази мощ поглъща дизеловото гориво за норматив. Има вид като излязла от последния филм за зомбита, които мачка като курабийки.

Всъдеходът е проектиран да се справя с руските зими в Уралските планини, без да има пречки, които не може да прегази. Много са малките компании, които създават подобни машини, но израза „руска машина“ могат да притежават само тези, които се справят с най-тежките условия. Общо взето настройките за подобен терен са оформили нещо като клас. Разбира се, основното е да могат да поберат огромните балонести гуми. Компанията, отговорна за проектирането на това чудо се казва „Макар“ и според собственика е произвела само общо 5 такива чудовища.

Трите оси се задвижват от двигател на Toyota, а теглото на автомобила е само 2.6 тона, което е равно на предпоследния Range Rover Vogue. Колкото и да е странно, скоростната кутия е автоматична и заради късите предавателни числа максималната скорост е 107.5 км/ч, което не звучи много, но си я представете в пресечена местност. И за да нямате проблеми при дългите пътешествия, има 400 литров резервоар, а и средният разход от 16 литра на 100 километра не е фрапиращ.

Източник: Факти.бг

error: Съдържанието ни е авторско!