Fox News: Техниката на американските пехотинци постоянно се поврежда

Fox News: Техниката на американските пехотинци постоянно се поврежда

Публикувано от:

Повечето самолети и хеликоптери на Корпуса на морската пехота на САЩ не са в бойна готовност, съобщава телевизионният канал „Фокс нюз“, предаде „Вести“. Журналистите отбелязват, че американските власти са започнали да отпускат по-малко средства за военна техника, а тази, която е била използвана в Афганистан и Ирак вече е морално остаряла.

Според данните, получени по искане на Корпуса на морската пехота, както и сведенията на военни от Северна и Южна Каролина, от 276-те изтребителя F/A-18 Hornet само 30% са готови да изпълняват бойни задачи. От 147 хеликоптера CH-53E Super Stallion изправни са едва 42.

По думите на морските пехотинци, с които са разговаряли журналистите от „Фокс нюз“, разглобяването на едни хеликоптери на части, които да се използват за поправката на останалите се е превърнало в нормална практика. В някои случаи са нужни 18 месеца за доставката на нужните детайли за спряното от производство летателно средство.

„Това е като да се мъчиш да направиш съвременно „Ферари“ от „Кадилак“ от 1995-та. Опитваш се да увеличиш скоростта двойно и да го направиш по-икономичен, но старото шаси с окачване си казват своето и колата постоянно се разваля“, дава пример сержантът от морската пехота Арджентри Уберхоер.

„Ние сме бойно звено. Въобще, длъжни сме да летим с изтребители, а не да ги сглобяваме“, споделя подполковник Хари Томас.