Fox News: На Русия не й трябва разрешение от САЩ, за да защитава интересите си

Военният анализатор, генерал-полковник в оставка и бивш заместник-началник на щаба на Армията на САЩ генерал-полковник в оставка Джек Кин заяви в ефира на радио Fox News, че увеличаващото се присъствие на Русия в Близкия Изток говори за слабост в ръководството на САЩ, предаде РИА Новости.

По мнението на експерта, Сирия е главен партньор на Русия в Близкия Изток и във връзка с това Москва иска да укрепи влиянието си в региона, като добави към съществуващото пристанище авиобази.

„Те знаят, че имат работа с европейци, чиито лидери са безпомощни, и с нашия Белия дом, който през последните 7 години само прави публични изявления, предпочитайки да не предприема никакви действия. Те разбират, че могат да вървят по своя пътя в Сирия… Те могат да защитят своя съюзник в Близкия Изток, както и да укрепят влиянието си в Сирия и извън пределите й”, заяви Кин.

Военният експерт обръща внимание на това, че РФ не се нуждае от разрешението на САЩ, за да укрепи влиянието си в някой район на планетата, като дава за пример Арктика.

„Те не са искали от нас разрешение за увеличаване на присъствието си в Арктика, където са съсредоточени 30-40% от запасите на нефт и газ. Те изобщо не са искали нашето разрешение за каквото и да било. Те просто защитават своите интереси”, признава Кин.

error: Съдържанието ни е авторско!