Foreign Policy: Украйна надценява значимостта си за Запада

Foreign Policy: Украйна надценява значимостта си за Запада

Публикувано от:

Украйна извършва фатална грешка, преувеличавайки геополитическата си важност за западните партньори, пише Foreign Policy.

Украинското правителство твърди, че САЩ разглеждат страната като посредник в конфронтацията с Русия, а значи, ще я подкрепят каквото и да се случи.

Но, наблюдавайки вътрешнополитическите неуспехи на Украйна и липсата на реформи, западните държави постепенно губят желание да помагат на Украйна, отбелязва изданието.

Киев се стреми да превърне в свой основен враг Москва, но всъщност основната беда за украинците са бездарните и корумпирани лидери на страната. Освен това, пречка за развитието е недостигът на законови норми, които биха могли да спрат беззаконието и да не допуснат поредната катастрофа, пише авторът на статията.

Убедеността, че Западът и в бъдеще ще си затваря очите пред случващото се, е крайно погрешно. Той няма да преглътне всички негативи на украинските власти заради опасението, че Киев може да се обърне към Русия, подчертава изданието.

„Неглижирането от страна на Киев на опасенията на международната общност е твърде тревожен знак и в крайна сметка може да лиши Украйна от чуждестранна помощ точно в този момент, когато тя се нуждае от нея повече от всичко“, обобщава авторът на статията.