Ford стартира производството на новото Mondeo в Русия

Ford обяви, че в завода на компанията Ford Sollers близо до Санкт Петербург, Русия, е започнало производството на изцяло новото поколение на Mondeo. От централата на руското подразделение на фирмата съобщават, че през тази година, в страната ще бъдат лансирани поне още 4 нови предложения, в това число новите Focus и Fiesta.

„Ford Sollers продължава със своите инвестиции в разширяването на автомобилното портфолио на Ford в Русия и да модерницира производствените бази. Началото на производството на изцяло новото Mondeo е още едно доказателство за нашата отдаденост към представянето на най-новите модели на Ford на потребителите в Русия“, коментира Тед Канис, президент и изпълнителен директор на Ford Sollers.

Версията на Mondeo, която се произвежда от Ford Sollers е специална, разработена спрямо местните потребители и характерните климатични условия. В оборудването на колата са включени предно стъкло с подгряване, отопляеми предни и задни седалки, отопляем волан, оптимизирана водна система за почистване на предното стъкло и други. Също така, автомобилът е с увеличено с 1.2 см отстояние от пътя и оптимизирано окачване.

 

error: Съдържанието ни е авторско!