Ford: Санкциите на САЩ към Русия няма да повлияят на работата на руските ни заводи

Публикувано от:

Санкциите на САЩ по отношение на Русия няма да се отразят на работата на руските заводи на американския автомобилен гигант Ford Motor Co. Това  заяви изпълнителният директор на компанията Марк Фийлдс, предаде ИТАР-ТАСС.

„В момента проучваме, по какъв начин тези санкции биха могли да повлияят на бизнеса ни в Русия. На този етап смятаме, че те няма да ни повлияят много”, – подчерта Фийлдс. Той допълни, че руският пазар постоянно расте, въпреки че в момента се забелязва известно забавяне в ръста, но компанията се надява, че в бъдеще Русия ще стане най-големият пазар на  Ford в Европа.

Марк Фийлдс напомни, че в Русия се произвеждат седем модела Ford. Понастоящем Ford в партньорство с руската компания Sollers има три завода  в Русия – един в Ленинградска област и два в Татарстан. Ежегодно в тези предприятия се сглобяват 120 хиляди автомобила, включително популярните на руския пазар  Ford Focus. Компанията планира да увеличи мощността на предприятията си до 300 хиляди автомобила годишно, посочва ИТАР-ТАСС.

Ford присъства на руския пазар от далечната 1907 г., а почти сто години по-късно – през 2002 г., започва свое производство в Русия.