Ford откри завод за двигатели за 275 млн. долара в Русия

Ford откри завод за двигатели за 275 млн. долара в Русия

Публикувано от:

Руското дружество на американския производител на автомобили Ford, Ford Sollers, откри завод за двигатели за 275 млн. долара в четвъртък, който ще помогне производството на автомобили в страната да е по-малко зависимо от вносни компоненти и колебания на валутните курсове, съобщава Ройтерс.

Ford иска 60% от разходите за производство на автомобили за руския пазар да се влагат в самата страна още до 2020 г., за да намали, например, вносните си мита за автомобилни части.

Новият завод, който се намира в татарската република, има капацитет на производство до 105 000 двигатели на година с възможност за разширяване на дейността до 200 000 двигатели, заяви Ford Sollers.

Поне 30% от произведените в Русия автомобили, включително моделите Ford Fiesta, Ford Focus и Ford EcoSport, ще бъдат с местно създадени двигатели, заяви компанията, без да предоставя времева рамка. Ford в момента не произвежда двигатели в Русия.

„Основната ни цел в съответствие с дългосрочната ни вътрешна стратегия е да стартираме производство на двигатели със значителна степен на локализация. Напълно отдадени сме на тази стратегия, която е ключова за бизнеса ни в сегашната външна среда“, заяви Адил Шринов, главният оперативен директор на Ford Sollers.