Forbes: Украйна загива без връзките с Русия

Трябва да се признае, че Украйна икономически не може да оцелее без добри отношения с Русия, твърди във Forbes Арент Тийсен, собственик на частната компания T&E Inmaxxa в Амстердам, управляваща частни състояния.

„Аз не виждам някакво бъдеще за тях без Русия”, заявил Тийсен, като добавил, че украинците изглежда не го осъзнават, защото антируските настроения „са много силни в Киев”. Той се съмнява, че Украйна някога ще влезе в ЕС, независимо от оказваната помощ от Брюксел.

Напрежението в отношенията между Украйна и Русия създават проблеми за инвеститори като Тийсен, отбелязва Forbes.

Авторът на публикацията Кенет Рапоса помирение между двете страни може да настане едва след като президентът Порошенко и премиерът Яценюк напуснат постовете си след избори. „Техните рейтинги сега са в канавката” – отбелязва той.

Според изданието, „замразяването” на конфликта все пак е по-добре, отколкото неговата ескалация. „Облакът на войната” от Широкино до Счастие съдържа и позитивен момент: малките сблъсквания не прерастват в пълномащабна война, което демонстрира политическата воля на страните да предотвратят ескалацията” – твърди авторът на публикацията Кенет Рапоза./БЛИЦ

error: Съдържанието ни е авторско!