Forbes определи новия YotaPhone 2 като „пробив на годината”

По оценка на наблюдател на Forbes, втората версия на YotaPhone е станала „пробив на годината” на пазарите за смартфони, пише „Гласът на Русия”.

Това е изключително руска разработка и YotaPhone е истински сполучлив продукт, отбелязват във Forbes.

Устройството работи на базата на операционната система Android. Обемът на оперативната памет възлиза на 2 Гб, а на вградената – 32 Гб.

Авторът на статията във Forbes Евън Спенс характеризирал YotaPhone 2 като „най-революционния смартфон на 2014 година” и има за какво: това е единственият в света смартфон с два екрана, единят от които винаги е включен. Това е много удобно за юзерите. Вторият екран позволява от един поглед да се разбере, какво става във вашия живот, избавяйки се от необходимостта да правиш излишни движения: да натискаш копчета, да попълваш пощата, социалните мрежи или съобщенията. Както при ръчните часовници, нужната информация моментално се оказва в полезрението. При това критерият за важност се планира от самия юзер. Според генералния директор на Yota Devices Владислав Мартинов, втората версия има още едно неоспоримо предимство – сенсорен дисплей.

„Най-главната разлика от първото поколение е в това, че задния панел е напълно сензорен. Това прави управлението на телефона по-интуитивно. Може също да се работи в интерактивен режим: когато получавате СМС, може с едно докосване то да бъде открито и да се отговори”.

Както отбелязват в Yota Devices, винаги включеният EPD-екран предоставя допълнителни възможности за персонализация на устройството: на него може да бъде разположено всякакво изображение, снимка или графика. Това позволява YotaPhone 2 да бъде персонализиран и индивидуален. Четенето на такъв екран е истинско удоволствие. От EPD дисплея няма бликове на слънце дори при преки слънчеви лъчи, той по-малко дразни очите и осигурява обзор на 180 градуса. Освен това, в режим на четене YotaPhone 2 може да се използва до 100 часа с едно зареждане на батерията. При използване на базовите функции на телефона, такива като позвънявания, СМС, e-mail, устройството може да се използва до три дни без зареждане.

От новия вариант на YotaPhone 2 се заинтересоваха в чужбина, в частност, в Китай. „Това е огромен пазар и ние не можем да не се радваме на това”, отбеляза ръководителят на Yota Devices. През първото тримесечие на следващата година компанията има намерение да започне продажбата на YotaPhone 2 в КНР.

error: Съдържанието ни е авторско!