Forbes: Американските инвеститори не се интересуват от санкциите, ще работят с Русия

Forbes: Американските инвеститори не се интересуват от санкциите, ще работят с Русия

Публикувано от:

Бъдещето на антируските санкции ще стане ясно след личната среща на Владимир Путин с Донлад Тръмп, счита Кенет Рапоза за Forbes.

Независимо от това, според него, американските инвеститори и инвестиционните банки са готови да работят с Русия, дари ако тези ограничителни мерки действат постоянно.

През октомври 2015 г. CNN направи допитване сред около 500 инвеститори и ръководители на предприятия, предлагайки им да предскажат действията на санкциите срещу Русия. Значително болшинство от тях отговориха, че ограничителните мерки ще продължат вечно, пише Кенет Рапоза за изданието.

Според него, резултатът от този от въпрос «говори много».

Времето показа, че експертите са се оказали напълно прави. Санкциите продължават вече трета година. Но това също говори за това, че те не безпокоят пазарите.

Например, един от фондовите мениджъри на крупна американска банка, който работи с Русия, е заявил пред журналиста:
«Политиката не ни вълнува. Забравете за санкциите. Ние имаме предвид други неща».

Между другото, «малката, но силна» Демократическа партия, републиканската част от истаблишмънта, а също привържениците на свръх твърдия курс на Пентагона и американската разузнавателна общност настояват Вашингтон да се откаже от разговори за разведряване в отношенията с Москва.

«Обама се опита и претърпя неуспех. Тръмп се опитва — и цяла година върху него упражняват натиск — или за някакъв разговор, или за опит за работа с руснаците», отбелязва авторът на статията.

Според него, Тръмп ще бъде принуден да се дистанцира от Владимир Путин. Всяка стъпка, насочена към намаляване на санкциите, ще бъде възприета като доказателство за «сговор» между Белия дом и Кремъл.

«The Daily Beast, MSNBC, CNN, NYT и The Washington Post започнаха да търсят потвърждение, че са приведени пари в сметките на Тръмп и неговите съветници в някаква карибска банка. Анонимен чиновник — един от тези, които ежедневно снабдява пресата с нови заглавия за Русия — ще им даде «доказателство», разсъждава Рапоза.

Явно по тази причина по време на неотдавнашната среща с италианските лидери Серджо Матарела и Паоло Джентилони американският президент потвърди позицията на Вашингтон:

Русия «трябва да понесе отговорността» за своите действия в Крим и в източна Украйна.

Държавният департамент на САЩ, «оглавяван от «приятеля на Путин», също съобщи, че санкциите ще останат в сила, докато Москва не изпълни Минските споразумения.

Рапоза е разговарял с лондонски инвеститор за Русия и Европа, той е споделил мнението си за нуждата от отмяна на санкциите.

Според него, той очаква «признаци на разведряване» от страна на френския президент Еманюел Макрон и е убеден, че Тръмп и Путин ще намерят общ език при личната си среща.

Източник: News Front