Focus: Украинският “Азов” попълва редиците си с неонацисти от Германия

Focus: Украинският “Азов” попълва редиците си с неонацисти от Германия

Публикувано от:

В Украйна, в редиците на десния военен батальон “Азов”, се бият немски неонацисти, съобщава Focus. Те са наети от Германия под претекст, че “освобождават на Европа”, призовавайки ги “да се присъединят към редиците на най-добрите”, обяснява немското издание във видеоклип на неговия уебсайт.

Във все още тлеещият украински конфликт на страна на правителството се бие десният военен батальон “Азов”. Очевидно тази формация активно допълва редиците си за сметка на европейците, по-специално от Германия.

Според Spiegel, като част от инициативата за набиране на хора за “освобождението на Европа”, от немските неонацисти се наемат нови бойци. Например, на концерт на десни рок банди в тюринския град Темар, бяха разпространени флаери с призив да се присъединят към “редиците на най-добрите”.

Целта е да се спаси “Европа от изчезване”. А набирането, изглежда, вече може да се нарече успешно. В социалните мрежи има снимки на немски неонацисти със символите на батальона “Азов”. Освен това, според информацията на органите за държавна сигурност, броят на бойците от “Азов” се е увеличил от първоначалните 850 на 2500.

Източник: Поглед инфо