Focus: Какво търсим на руско-литовска граница?

Focus: Какво търсим на руско-литовска граница?

Публикувано от:
Читателите на германското списание Focus са възмутени от малка бележка, съобщаваща за прехвърляне на техни танкове и БМП на територията на Литва „за плашене на Русия”.

В публикацията се казва, че действията на Бундесвера са оправдани от необходимостта за „сдържане на Русия на източния фланг на НАТО”. Уточнява се, че 20 броя БМП Marder и 6 тежки танка Leopard 2 ще бъдат разположени на 100 км от руско-литовската граница.

„Какво търсим на руско-литовска граница? По силата на нашата история ние винаги ще изпитваме вина пред света. А сега нашата войска стои на руската граница”, пише коментаторът Клаус Граф.

Хорст Шлемер: „Ние изплашено наблюдаваме как германското правителство отново изпраща войници на Изток. На нищо ли не ни научиха събитията от 45-та?

Роланд Бранд: Отговорността за враждебните мерки край границите с Русия трябва да ги носят „тези, които стоят на върха, а не германският народ. Именно „властимащите” трябва да бъдат изпратени на „предната линия”.

Менди Саймон счита, че би било справедливо „в тези танкове да сложат децата на онези, които вярват, че Русия е наш враг.”

Ерхард Якублик: „Кой измисли да сдържа Русия с 20 БМП? Такова количество техника става само за провокация. Защо НАТО от отбранителен съюз се превърна в съюз на провокатори?”

Източник: Блиц