Financial Times: В САЩ расте броят на феновете на Путин

Financial Times: В САЩ расте броят на феновете на Путин

Публикувано от:

Въпреки, че политиците на САЩ продължават усилено да критикуват руския президент Владимир Путин, броят на симпатизиращите му американци неотклонно расте, особено сред републиканците, пише британското издание Financial Times.

Според допитване, което бе извършено през август от института за проучване на общественото мнение YouGov и списание The Economist, само 27% от републиканците се отнасят негативно към руския президент. А преди 2 години този показател бе 66 процента, пише изданието.

Изследването установи, че републиканците смятат Путин за силен лидер, докато за американския президент същото могат да кажат само 18% от анкетираните. Отбелязва се също, че всеки трети привърженик на Доналд Тръмп, който е кандидат президент от Републиканската партия, изразяват положително отношение към Владимир Путин.

Интересно е, че промените във възприемането на Путин са станали в момент на най-обтегнатите отношения между Русия и САЩ след края на Студената война. Както отбелязват някои от привържениците на Тръмп, това противопоставяне ги е накарало още повече да симпатизират на Путин и на неговия поглед върху света – до голяма степен, защото той като лични и политически качества е пълна противоположност на Обама.

Източник: ВГНЕС