DWN: НАТО си „играе на война” срещу Русия, докато ЕС се разпада

Вместо да окаже на ЕС наистина необходимата помощ в разрешаването на бежанската криза, с която европейците не се справят, Северноатлантическият алианс си дава вид, сякаш нищо не се случва, пише немското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten, цитирано от РИА Новости.

„Кризата с бежанците премина всички възможни граници. Правозащитните организации твърдят, че тази зима ще се превърне в хуманитарна катастрофа за стотици хиляди бежанци. В страните от ЕС в същото време цари истински политически хаос. Властите се опасяват, че по-нататък ще бъде още по-лошо”, коментира ситуацията немският журналист.

Докато европейските изнемогват с последни сили, НАТО – организацията, притежаваща всички необходими ресурси – не прави нищо за решаването на проблемите. „С какво се занимава през  това време НАТО, получаваща финансиране от за сметка на европейските данъкоплатци? Всяка нормална армия в подобна ситуация би организирала хуманитарна помощ. Алиансът би могъл да започне осигуряване на европейските граници”, счита авторът.

Кризата с бежанците постави сигурността на Европа на границата на колапса, а НАТО се прави, че нищо не става. „Вместо това НАТО – тази държава в държавата – провежда в Средиземно море най-големите военни учения за десетилетието. Всички ще бъдат задействани в ученията с претенциозното название „Единен тризъбец”, имитиращи война с Русия, докато в това време в съседство се разпада Европа, а Ангела Меркел предпазва от военни конфликти на прага на ЕС”, прави извод немският журналист.

error: Съдържанието ни е авторско!