Die Presse: Европейците търсят истината в руските медии

Die Presse: Европейците търсят истината в руските медии

Публикувано от:

Европейските граждани виждат в руските медии надежден източник на информация, пише в свой материал австрийското издание Die Presse. Според автора на статията Сибил Хаман, все повече европейски граждани гледат към Москва с надеждата да научат истината.
“Западните граждани гледат с надежда към Москва, за да научат истината. Тази истина, която системно се игнорира от собствените й медии, европейските политици и образователните институции. Те се надяват, че руските ще ги отърват от лъжите и измамите”, казва журналистът.
В допълнение, авторът отбелязва, че всичко, което е било обект на критика по време на Студената война, сега става все по-привлекателно за европейците.
„Авторитарната система на управление, ясната йерархия. Всичко това е просто и ясно, за разлика от системата на Европейския съюз, чиито принципи на действие са непознати за по-голямата част от европейците”, отбелязва той. И подчертава, че за разлика от “безспорния лидер на Русия, който води своя собствена политика, западните политици създават впечатление, че ръцете им са вързани”.