Der Standard за оставката на Яценюк: По-добре ужасен край, отколкото ужас без край

Der Standard за оставката на Яценюк: По-добре ужасен край, отколкото ужас без край

Публикувано от:

Оставката на украинския премиер Арсений Яценюк не дава надежди за подобряване на ситуацията в Украйна, това събитие обаче трябва да сложи край на политическия цирк в Киев, пише Der Standard, цитиран от РИА Новости.

Украинските граждани вече не очакват нищо от правителството, всичко, което се случва им се струва познато до болка. Когато президентът Петро Порошенко и премиерът Арсений Яценюк дойдоха на власт преди две години, те направиха твърде много гръмки изявления – задължиха се да заведат Украйна в Европа и да победят корупцията.

Те обаче затънаха в безнадеждна борба за власт, отслабиха страната и посяха дълбоко разочарование сред гражданите, отбелязва изданието. Доверието към правителството спадна до минимум, а популярността на Яценюк вече няколко месеца се колебаеше около нулевата отметка. Последната правителствена криза окончателно го лиши от остатъка от влияние и не му обещаваше нищо добро.

Всичко, което можеше да направи Яценюк, е да продължи да играе глупава комедия и да се въвлича в нови скандали. Затова неговото решение за оставка е напълно логично, защото дори той успя да разбере, че е „по-добре ужасен край, отколкото ужас без край”.