Defense One: В САЩ разбраха, че тяхната армия има какво да научи от Русия

Defense One: В САЩ разбраха, че тяхната армия има какво да научи от Русия

Публикувано от:

Руската армия демонстрира в Сирия своята ефективност и американските военни, привикнали само да водят операции против въстаници в Близкия Изток, има на какво да се поучат от руснаците, считат американски военни чиновници. Това твърди Патрик Такър в Defense One.На първо място, счита министърът на американската Армия Ерик Фанинг, е необходимо да се ускори развитието на кибер- и радиоелектронните средства за борба. Обаче, пише Defense One, главна задача е да се снабдят американските войски със същите средства за информационни и електронни технологии за борба, които притежава Русия.

„През последните няколко години ние наблюдавахме действията на Русия, включително в Сирия, и научихме, че Москва може да използва най-различни възможности на бойното поле. Ние видяхме съчетание на безпилотни летателни системи, кибератаки и разширени възможности за водене на електронна борба” – казал Фанинг.

За да догонят руските военни, Фанинг обявил създаването на ново Управление за бързо реагиране, чиято главна цел ще стане решаване на проблемите на неравните възможности, които съществуват сега и с които се сблъсква американското командване на места.

„Нашите противници се модернизират с по-бързи темпове и в някои случаи нашите възможности не са достатъчни, за да запазим и удържим сегашното равнище. Извънредно важно е да сме способни да развиваме вече съществуващите и нови технологии с този темп, който ще отговаря и съответства на днешните и утрешни конфликти” – изказва мнение генерал-майор Уолтър Пайет, който ще оглави новото Управление в структурата на американската Армия.

В този смисъл се изказва и бившият посланик на САЩ в Украйна Стивън Пайфер, който заявил, че американските военни трябва отново да се научат да провеждат големи операции, които се различават от противопоставянето на въстаници в Близкия Изток.

„В този смисъл аз мисля, че американските военни има какво да научат от руснаците” – казал Пайфер.

Превод и редакция: БЛИЦ