Daily Mail: Русия показа среден пръст на Тръмп

В същия ден, в който САЩ предупредиха за подготовка на химическа атака в Сирия от страна на Дамаск, Русия покани „диктатора“ Башар Асад на своята авиобаза „Хмеймим“, пише „Дейли Мейл“ (Daily Mail). По този начин Москва „показа среден пръст на американския президент“, цитира  Руски дневник

По същото време, когато американците предупредиха, че сирийският президент Башар Асад готви нова химическа атака, „путинските сили“ поканиха „лъчезарния диктатор“ да посети руската авиобаза, пише изданието.

На база „Хмеймим“ Асад беше посрещнат от официалните лица на руските Въздушно-космически сили (ВКС). По време на визитата той разговаря с началника на Генералния щаб на руските Въоръжени сили Валерий Герасимов. Дори бяха публикувани кадри, на които Асад се качва в кабината на руския изтребител Су-35, пояснява авторът.41CED1CA00000578-4642042-A_picture_released_on_the_official_Facebook_page_of_the_Syrian_P-a-7_1498584118029

Всичко това се случи в деня, когато Пентагонът обяви, че има информация, че Дамаск води „активни приготовления“ за химическа атака. Военното ведомство на САЩ, както отбелязва Daily Mail, направи това заявление няколко часа, след като Белия дом предупреди, че правителството на Сирия „ще плати висока цена“, ако такава атака се осъществи.

Тези обвинения и зловещи предупреждения от страна на САЩ отбелязаха по-нататъшното засилване на напрежението в страната, в която Америка използва кюрди и сирийски араби в борбата с „Ислямска държава“, а Русия и Иран, пише в статията, работят над поддръжката на президента Башар Асад, който има високи постижения в задълбочаването на гражданската война.

На 27 юни сирийският президент посети авиобазата на руските ВКС в Сирия, където обсъди с Валерий Герасимов въпросите за координацията на действията на сирийските правителствени войски и поддържащата ги руска авиация срещу терористичните групировки „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“. Представителите на Русия и Сирия обърнаха внимание и на спазването на режима за прекратяване на огъня в рамките на Меморандума за създаване на зони за деескалация на територията на Сирия, съобщава РИА „Новости“.