Daily Mail: Пропагандата на британското правителство ще доведе Лондон до война с Русия

Daily Mail: Пропагандата на британското правителство ще доведе Лондон до война с Русия

Публикувано от:

Британските власти въвличат страната в „идиотски” конфликт с Русия, пише журналистът от The Daily Mail Питър Хитчънс. Според него обикновените жители на Обединеното Кралство, които и досега не са си извлекли урок от войната в Ирак, не се съпротивляват на подобно развитие на събитията и с готовност позволяват на държавната пропаганда да ги прави на глупаци.

Хитчънс счита, че неговите съграждани трябва да оставят на мира „жалкото същество” бившия премиер Тони Блеър. Според журналиста, ако британците искат да видят истинските виновници за иракската трагедия, то трябва да погледнат в огледалата. Повечето представители на средната класа в Британия с готовност предпочела да бъде измамена.

„Колко уж отговорни избиратели днес се лъжат с това кой се опитва да ни защити в идиотския конфликт с Русия, за когото практически никой в Уайт-хол нищо не знае или не разбира” – пита журналистът.

Британската пропаганда, използвайки изтъркан аргумент, се опитва да представи Владимир Путин като нов Хитлер, макар че на всеки, за когото са ясни руските реалности, разбира, че това не е истина. В същото време Лондон изпраща свои войски в Украйна, която не е сред съюзниците му. И никой не пита парламента защо учението на НАТО „Бърз тризъбец” се провежда в страна, на чиято територия се води война.

Великобритания прие „глупавото“ решение да изпрати 650 военни в Полша и Естония, добавя Хитчънс. Това трябвало да бъде отговор на „руската заплаха“ в страните, в които няма никакви признаци за такава. Полша дори няма общи граници с Русия, ако не броим малката Калининградска област, подчертава авторът на публикацията.

„Ако ние не сме достатъчно внимателни, то отново ще предизвикаме война заради нашите преувеличени страхове и вяра в собствената ни пропаганда. Всеки, който влиза в това определение, няма правото да критикува Блеър. Вие с нищо не сте по-добри от него. Той и подобните на него не биха постигнали нищо без вашата помощ”, заключава Питър Хитчънс.