CNN: В навечерието на Г-20 Путин напомни на Запада, че Русия има варианти

CNN: В навечерието на Г-20 Путин напомни на Запада, че Русия има варианти

Публикувано от:

Русия се сближава с Китай, защото иска да покаже на Запада, че не е изолирана на международната сцена и има варианти за сътрудничество, смята кореспондентът на CNN Матю Чанс. И срещата между Путин и Си Дзинпин в Москва е поредното доказателство, че за Русия Китай е сериозна алтернатива на Запада, цитира Ино.ТВ

“Що се касае до отношенията между световните лидери, между държавните глави, то тези между Си Дзинпин и Путин са много близки. И, разбира се, много по-близки, отколкото тези между Владимир Путин и Доналд Тръмп. Те двамата, в крайна сметка, все още не са се срещали”, твърди Чанс.

Журналистът допълва, че сложната, “токсична и отровна” политическа атмосфера в САЩ не би и позволила на  лидерите на САЩ и Русия да се сближат особено много.

Първият личен контакт между Путин и Тръмп ще се състои в петък по време на срещата на върха на “Големите двадесет” в Хамбург. Вниманието към срещата между двамата лидери е повишено, имайки предвид възможно най-неутралния фон, който е избран за това историческо събитие.

#