Chicago Tribune: Германия се стреми към Русия независимо от икономическите трудности

Chicago Tribune: Германия се стреми към Русия независимо от икономическите трудности

Публикувано от:

Неотдавнашните сделки между немски компании и руският „Газпром” демонстрират подобрените отношения между Германия и Русия, независимо от продължаващата криза в Украйна, пише Chicago Tribune.

Според автора на статията, възстановено е споразумението за обмяна на активи между „Газпром” и германският химически концерн BASF SE. Отделното споразумение с енергийната компания EON SE и други компании по реализацията на тръбопровода „Северен поток-2” свидетелстват за желанието на бизнесмените да възстановят партньорските отношения между Европа и Русия.

„Флагманските проекти показват, че германската икономика, дори в сложните условия, продължава работата по налагане на партньорски отношения с Русия”, заявил бизнесменът Екхард Кордес, който също отбелязал, че „потенциалът за руско-германски икономически проекти е огромен”.

Изданието привежда думите на прес-секретаря на концерна Wintershall и на концерна BASF Стефана Лейнига, който отбелязва, че „подобно споразумение може да окаже значително влияние на развитието на взаимното доверие и сътрудничество.