Charlie Hebdo публикува нова карикатура за катастрофата на руския самолет в Египет

Charlie Hebdo публикува нова карикатура за катастрофата на руския самолет в Египет

Публикувано от:

Френското сатирично списание Charlie Hebdo публикува в новия си брой карикатура, отново свързана с катастрофата на руския самолет в Египет, предаде ТАСС. Този път картинката е на корицата и има непристоен характер.

Карикатурата изобразява падащ пътнически самолет, в чиято опашка се врязва ракета. В очертанията на задната част на самолета по замисъл на авторите, очевидно трябва да се направи аналог с чертите на едно от физиологичните отверстия на човешкото тяло.

„Катастрофата в Синай“ – гласи надписът отгоре. „Най-накрая секс-видео!“ пише по-надолу с по-голям шрифт.

Миналата седмица списанието публикува две карикатури по темата за катастрофата на руския самолет в Египет, отнела живота на 224 души. Публикацията предизвика рязък протест от страна на Русия, припомня ТАСС.

В отговор на възникналата полемика френското външно министерство заяви, че ръководството на републиката няма отношение към дейността на редакцията на изданието, служителите на която имат правото свободно да изразяват мнението си.

„Не смятам да съдя моралните устои на французите – това е тяхна работа. Но в нашата страна това е кощунство“, заяви тогава прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.