Charlie Hebdo публикува карикатура за участието на руските спортисти на Олимпиадата в Рио

Charlie Hebdo публикува карикатура за участието на руските спортисти на Олимпиадата в Рио

Публикувано от:

Френското сатирично списание Charlie Hebdo публикува карикатура, посветена на забраната за участие на руските спортисти на Олимпиадата в Рио, предаде РИА Новости.

В новия брой на изданието е публикувана карикатура със заглавие „На руските спортисти им забраниха да участват в Олимпиадата“, на която е изобразено скочище за висок скок, под което стоят двама души с червени носове и тениски, на които пише „скок на височина“.

„Трябва да кажем на Сергей да спре да тренира“, казва един от стоящите, сочейки към силуета на трети „спортист“, който току що е скочил и още не е стъпил на земята.

По-рано изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет прие решение да не отстранява руския отбор от Олимпиадата. Правото да определя кой ще участва в състезанията в Рио де Жанейро бе предоставено на международните спортни федерации.

Списанието Charlie Hebdo редовно публикува провокативни карикатури, илюстриращи най-различни събития. Вниманието на световната общност не толкова популярното преди издание привлече след поредицата от терористични актове през 2015 г., когато редакцията на списанието бе нападната от ислямисти.