Burger King сменя McDonald`s в Крим

Американската верига за бързо хранене Burger King планира да заеме овакантената от McDonald`s ниша в Крим.

След анексирането на Крим от Русия и в съответствие с наложените на Москва санкции McDonald`s обяви, че закрива закусвалните си в автономната република, която чрез референдум излезе от състава на Украйна и стана част от Руската федерация.

Управата на Burger King реагира светкавично, демонстрирайки пълна аполитичност и силен бизнес нюх. За да не е в разрез със санкциите, инвазията ще се осъществи чрез филиала на веригата в Русия. „Планираме да открием наши заведения в Крим, но кога ще стане това, не мога да кажа точно“, заяви генералният директор на Burger King Russia Дмитрий Медовой.

До момента в Крим няма нито една закусвалня на основаната през 1954 година Burger King. Крим обаче вече е част от Руската федерация, а в Русия веригата за бързо хранене е добре представена, с 200 закусвални. В световен мащаб Burger King има 12 600 заведения, което я нарежда на второ място в света след основния си конкурент McDonald`s.

С оттеглянето на McDonald`s от Крим бяха закрити 500 работни места. Това разгневи лидера на Либерално-демократичната партия на Русия Владимир Жириновски, който поиска държавата да закрие всичките ресторанти на веригата на територията на Русия. „Всички ще ги закрием!“, заяви в типичния си разпален стил Жириновски пред журналисти в Руската Дума. /БГНЕС

 

Москва / Русия

error: Съдържанието ни е авторско!