Black Swift – първият руски компютър в Kickstarter

Руската компания „Умна електроника“ представи в сайта за потребителско инвестиране Kickstarter своя проект Black Swift. Това е микрокомпютър с размери 25 х 35 х 4 милиметра и е малко по-голям от стандартна SD карта памет.

Микрокомпютърът се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Atheros AR9331 с едно MIPS 24K процесорно ядро, работещо с тактова честота 400 MHz и е оборудван с 64 MB DDR2 оперативна памет и 16 MB флаш диск. Налични са 25 извода за разнообразни външни модули и Wi-Fi модул за безжична връзка. Поддържат се USB 2.0, Ethernet, UART, SPI, I²C.

Black Swift е създаден, за да стане възможна работата с компютърна система без дънна платка, за по-лесно използване на USB устройствата, за по-просто управляване на външната периферия, за създаване на собствени компютърни разработки и други.

Кампанията стартира днес с необходима минимална инвестиционна сума в размер на 25,000 американски долара. Ако се наберат $50,000, то микрокомпютърът ще разполага с пластмасова кутийка. Ако се събере инвестиция от $75,000 Black Swift ще разполага с RJ-45, USB 2.0 и други портове. А ако се съберат над $100,000, създателите на микрокомпютъра ще добавят поддръжката на Apple HomeKit и Google Nest – протоколите, използвани за управление на интелигентните домове. Цената на един Black Swift е 25 американски долара.

 Източник: www.kaldata.com

error: Съдържанието ни е авторско!