Analyst Report: Русия издържа това, от което други държави биха се разпаднали

Analyst Report: Русия издържа това, от което други държави биха се разпаднали

Публикувано от:

Способността на руснаците да се справят с трудностите и да остават силен и сплотен народ стана една от причините, попречила на Запада да осъществи своя политически курс, пише журналистът Стивън Макмилън в сайта The Analyst Report.

„През 2014 и 2015 г. Русия беше подложена на непрестанни нападки от страна на западния елит, започнал икономическа, стратегическа и информационна война в опитите за насилствена смяна на режима в Москва” – пише журналистът.

„Русия е една от най-уникалните страни на планетата, която отговори на санкциите и своята демонизация така, както нито една друга държава” – отбелязва Макмилън.

Според него, да се свали руското правителство за Запада е много по-сложна задача, отколкото да се направи това с всеки друг политически режим. П ри това последствията от подобно начинание може като бумеранг да се върнат при организаторите и да разбият целостта на Запада.

Макмилън цитира думите на Джордж Фридман, основател на разузнавателно-аналитичната организация „Стратфор”, че Русия може да издържи това, което би сломило други народи.

„Независимо от санкциите и провокираното падане цените на петрола, насочени към отслабването на решителността на Москва, Русия отвърна на икономическата война не така, както разчитаха западните елити” – пише Мъкмилън. Според него “натискът към Русия не опустоши, а, напротив, върна към живот руския дух.”

„Историята отново и отново ни демонстрира решимостта на руския народ, когато се сблъсква с трудностите. Русия