Американски войници от 173-а бригада на учение в Украйна

Американски войници от 173-а бригада на учение в Украйна

American Conservative: Режимът в Киев е продукт на американската „продемократична” намеса

Публикувано от:

Новоизпеченият антируски режим в Киев е продукт на американската „продемократична” намеса, при която на частни организации и отделни лица бяха изплатени милиарди долари, пише American Conservative.

В САЩ неоконсерваторите искат да са „сурови” – но защо не у дома си, а някъде в други части на света? Неоконсерваторите взеха връх, но само във външната политика. Сега мишена станаха Владимир Путин и Русия, пише още американкот издание. 

Изглежда, че целият Конгрес на САЩ си е купил и чете доктрината Уолфовиц, която при появяването си през 1992 г. беше осмяна и наречена екстремистка. Според нея Съединените щати трябва да запазят своето господство във всички региони на света и че нито една страна не трябва да се стреми към по-сериозно положение даже в своя географски регион.

Война с чужди ръце с Русия за нейните погранични земи, които даже всеки стотен американец не може да покаже на картата – това е той, пълният триумф на Уолфовиц.

В Украйна и други погранични региони на Русия има нещо, което европейците разбират, но не и американците. Основно „революцията на Майдана” я извършиха украинските националисти, изпитващи дълбока ненавист към Русия. Макар това да не е всеобщо настроение, но някои украинци презират всичко руско, в това число и своите съотечественици, отъждествявайки себе си с Русия. Те искат да въвлекат Запада против своя исторически враг.

На представителите на неоконсерваторите и на ум не им идва, че с Русия трябва да се отнасят като с велика държава, че тя има сериозни интереси за сигурността на своите граници и че към тези интереси трябва да се отнасят с уважение./БЛИЦ