a-specto с награда за принос към българската журналистика

a-specto с награда за принос към българската журналистика

Публикувано от:

Списание a-specto получи годишната награда за публицистика на Съюза на българските журналисти. Признанието идва само година и половина след излизането на първия ни брой. Кратко време, за което месечното списание успя да се наложи като авторитетна трибуна за анализи по важни геополитически въпроси.

„През последните години се нароиха много журналистически награди, с които те е страх да не те удостоят, защото знаеш кой и за какво ги дава. Наградата на достолепния Съюз на българските журналисти е сред малкото, които правят чест на всяка редакция”, каза журналистът Иво Христов при връчването на отличието от председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

a-specto ще използва паричната награда за подпомагането на млади журналисти и бъдещи автори в изданието. От този месец започва да излиза и вестник „Апостроф“, който ще акцентира върху вътрешната политика и ще бъде вложен в списанието. А след месец a-specto пуска на пазара и ново месечно издание за наука, пътешествия и любопитни факти от света – InGlobo.