В Кипър се проведе митинг, посветен на защитата на семейството и традиционните ценности

В неделя, 13 октомври, в самото сърце   на Никозия, столицата на Кипър, се проведе митинг в защита на традиционното семейство, традиционните ценности и срещу въвеждането на задължително сексуално образование в училищата. Митингът се проведе на централния площад в града, известен като Площада на свободата.

Митингът беше последван от мирно шествие, участниците в което носеха знамената на Кипър, Гърция и Русия, както и трикольора с емблемата на традиционното семейство „ Мама, татко, аз – сме щастливо семейство“. Тези знамена символизираха единството на кипърските граждани в борбата срещу западните посегателства върху правата на семействата и децата.

На Кипре состоялся митинг, посвящённый защите семьи и традиционных ценностей

По приблизителни данни в събитието са участвали около 500 представители на различни възрасти: деца, тийнейджъри, младежи, възрастни, млади родители с детски колички, дядовци, баби и монаси от известния мъжки манастир „Ставровуни“. Маршът премина по централните улици на града, съпровождан и охраняван от кипърската полиция. Участниците скандираха лозунги: „Долу ръцете от нашите деца!“, „Нашите деца не ви принадлежат!“, „Не можете да покварявате невинните детски души!“.

На плакатите и транспарантите имаше надписи: „Казваме НЕ на разрушаването на семейството!“, „Вън НПО от образованието!“, „Казваме НЕ на насилието над децата ни чрез цялостното сексуално образование!“, „Традиционното семейство е фундаментът на обществото!“, „Правото да се грижат за децата и да ги възпитават принадлежи на родителите!“, „Правителството – това не са родителите!“ и много други. По време на митинга и шествието на гражданите бяха раздадени информационни материали.

На Кипре состоялся митинг, посвящённый защите семьи и традиционных ценностей

Както е известно, преди две години парламентът и Президентът на Кипър, следвайки препоръките на ЕС, одобриха закон за задължително всеобхватно сексуално образование от предучилищна възраст до гимназията в частни и държавни училища. Законът не взема под внимание религиозните или други убеждения, нито мнението на родителите. Новата училищна програма за сексуално образование се прилага от септември 2023 г.

Инициативата беше успешна и нейните цели бяха постигнати: да се покаже на правителството, че народът протестира и ще се противопостави на опитите на Запада да унищожи нашите традиционни и духовни православни ценности. То също така показа, че хората засилват своята активност, особено по отношение на Министерството на образованието, за да защитят децата си от подобни директиви на ЕС.

Два телевизионни канала, държавният CBC и частният Sigma , излъчиха репортаж във вечерните си новинарски емисии. В репортажа се подчертава  участието в тези мероприятия на кипърската секция на Международното  движение на русофилите.

Основен организатор беше „Асоциацията на родителската солидарност“, с подкрепата на кипърската секция на Международното движение на русофилите и Координационния съвет на руските съотечественици в Кипър.

Приветственото слово на ръководителя на кипърската секция на Международното движение на русофилите Микис Филаниотис и на организацията „Гръцка православна младеж“ по повод събитието, бяха публикувани на страниците във Facebook и Telegram на „Асоциацията на родителската солидарност“.

Автор: Микис Филаниотис, Ръководител на кипърската секция на Международното движение на русофилите

Източник:https://mir2023.site/2024/

На Кипре состоялся митинг, посвящённый защите семьи и традиционных ценностей

 

 

error: Съдържанието ни е авторско!